Handicap assistance, and then some.. Og hvordan boarder man et fly?

Jeg er i øjeblikket på vej til Buenos Aires (ja, i Argentina), for at præsentere et paper jeg arbejdede på sidste år. Det omhandler at vi har anvendt Barriere Certifikater på en kølecontainer (eller, hvertfald på en del af den), det skal nok blive godt! Jeg har ikke lavet præsentationen endnu, men givet at flyturen er på små 14 timer, tror jeg nok jeg får tid nok til det!

Det sjove er, at jeg skrev til rejseagenten at jeg var dårligt gående, og hun bestilte handicap hjælp! Selvom jeg efterhånden er træt af at skulle have hjælp til mange ting, syntes jeg faktisk det var ret sjovt at køre igennem Schipol lufthavn i Amsterdam, i en elbil, med Mohammed som chauffør! Det var faktisk enormt effektivt...

Nå, tilbage til det jeg ville snakke om - jeg så for tid siden et Mythbusters afsnit, hvor de afprøvede forskellige måder at boarde fly på - (den er tilgængelig her), og i den forbindelse syntes jeg faktisk det var interessant, at den hurtigste metode, er den folk mindst kan lide. Det relaterer sig (lidt) til et tidligere opslag jeg lavede omkring Pubcrawl Paradokset. Det er et planlægningsproblem, og det er et planlægningsproblem man kan løse! Det viser sig imidlertid, at der er lavet en del forskning på området, med at boarde fly! Og den konventionelle "bagfra og frem" er efter alle mål, den klart langsomste metode at bruge. Jeg fandt en spændende opsummering på The Atlantic.

Det viser sig, at den hurtigste metode, er at bare lade folk gå om bord tilfældigt, ét stort hvirvar. Men sjovt nok, så er det den metode folk hader. Og jeg kan godt forstå dem. Folk går ind i begge ender, uden at vide hvor de skal sidde, folk går forbi deres plads (underligt nok - det er vel efterhånden socialt accepteret at tælrækken går (n+1) for alle tal (pånær tallet 13, det findes ikke i fly - læg mærke til det, næste gang du flyver)). Og skal pludselig op og have fat i noget i deres håndbagage. Det er et helt håbløst koncept egentligt. Men så er det godt der findes andre metoder, som dog kræver at folk bruger de 2 hjerne celler, de sommetider har at flytte med. Det er der skrevet lidt om her. Alt i alt, et meget spændende område egentlig.

Hvis jeg får tid på flyveturen, tror jeg at jeg laver et simulerings script, til at teste de forskellige metoder. Jeg burde i øvrigt også få færdiggjort Pubcrawl simulatoren. Kombinatorik er vejen frem, og også et område jeg ikke mener får nok fokus.

Nå, jeg vil nyde en kold salat, god dag!
/Rasmus