Tallene bag "Pubcrawl Paradokset".

Jeg stoppede i går aftes med at udvikle på Brute-Force algoritmen, for lige at køre tallene igennem i hovedet - for at sikre mig, at jeg nu ikke sad og forsøgte at løse et eller andet hovedkulds åndssvagt problem, som man ved at tage 2 skridt tilbage, ikke kunne finde en løsning på.

Hvis man kigger helt nøgternt på det, så vil der med 3 steder være følgende gældende:

  • Der vil være 6 deltagende hold (husk n = 2m). Og ud fra disse, vil man have 6!/2 = 360 mulige kombinationer af holdene (ex. 1 vs 2, 1 vs 3, osv.).
  • Til hver tid, skal der bruges 3 kombinationer af hold. Hvilket peger på at der er mulige kombinationer nok.
  • Det må være noget med at de skal prøve alle tingene én gang, der får det til at være uløseligt.

Jeg læste en spændende artikel om scheduling og graf-teori, jeg tror muligvis det er vejen at gå.

Nå, tilbage til det rigtige arbejde!
/Rasmus