Valg, og sådan nogen sager...

Det er efterhånden en uges tid siden jeg sidst har skrevet. Ikke fordi jeg har glemt det, men fordi jeg har haft meget andet at se til, jeg må være bedre til at prioritere.


I lørdags var jeg ude at se byen med en kollega fra universitetet. Han hedder Taleb, er oprindeligt fra Syrien, men har boet en del år i Frankrig. Han er begyndt på sin anden PhD grad på Northeastern, efter at have fuldført en i Frankrig. Vi startede med at gå op i Prudential Tower, som er et højhus i Boston.

Inde i tårnet, var der dog gang i et arrangement som Under Armour havde startet. #FlightsForFight tror jeg det hed. Det handlede om at man skulle løbe op af de 50 etager trapper der var i bygningen, og derigennem samle penge ind til veteraner, sådan forstod jeg det hvertfald på damen. Derudover var det også et reklamefremstød for Under Armour. Fra udsigtsts etagen, kunne man se hele byen, og vejret var perfekt! Det skal dog siges, at når flyene letter sydover, så flyver de næsten lige imod tårnet. Det var lidt sjovt.

Mens vi gik rundt, kom der et krydstogt skib fyldt med pensionister, og deres guide så ud til at kede sig lidt, da hun havde sluppet pensionisterne løs. Så jeg spurgte hende om løst og fast. Hun snakkede om at der boede cirka 750.000 mennesker i Boston by, hvoraf de 250.000 var studerende. Regn det lige sammen: 250.000 studernede, der hver giver 50.000 dollars årligt. Det giver 87.5 milliarder danske kroner i omsætning til universiteterne.. Det er vel også en slags penge! Derudover snakkede hun omkring at de rensede deres vand, og pumpede det 8 kilometer ud i havet, for når det så kom tilbage, var det rent. Det ved jeg ikke helt hvad jeg skulle syntes om, men hun havde da nok ret. Jeg syntes stadigvæk det danske vand smager bedst!

Da vi kom ned, tog vi over til MIT, og så deres bygninger. De er pæne, og man kan herfra, få en fantastisk udsigt over Boston by (MIT ligger i Cambridge, som er på den anden side af floden). Der er lagt et billede til i bunden heraf.


Om søndagen ville jeg egentlig bare slappe af, gøre rent og vaske tøj. Men jeg var efterhånden blevet lidt træt af mine sko, de er ikke særlig gode til min dårlige fod. Så jeg besluttede mig for om aftenen, at gå ned i NIKE butikken for at købe nogle sko. Det tager cirka 10 minutter at komme fra min lejlighed og ned i gaden hvor alle butikkerne er, til fods. Ikke dårligt!

Jeg købte nogle "Nike AirMax Zoom Vomero" (tror jeg), de er ganske pæne, og vigtigst af alt, så er de behaglige at gå i! Ellers skete der faktisk ikke det store.

Jeg vil dog nævne, at deres vaskemaskiner er mærkelige. Istedet for at vælge et program og en temperatur, har man 3 valgmuligheder til vandet: "Varmt, Lunkent eller Koldt". Og så kan man vælge 2 slynghastigheder: "Almindeligt eller Skåne". Men det er nok sådan de er vant til det. Jeg kan dog bedre lide min vaskemaskine derhjemme.


I løbet af ugen har jeg hidtil ikke set så meget. Tirsdag arbejdede jeg hjemmefra, for at kunne få læst et paper ordentligt, samtidigt med at jeg ikke blev forstyrret på mit kontor. Det er lidt træls at jeg sidder lige ved døren, og konstant hører folk når de går ind og ud. Men sådan er det nok. Jeg tog dog en længere frokostpause, og besluttede at jeg ville gå en tur til CambridgeSide Plaza, som er et stort indkøbscenter. Der er cirka 5 kilometer hertil. Jeg tog kameraet med, da vejret var fantastisk.

Planen var at jeg ville have haft et ND-10 filter til mit kamera, så man kan tage billeder med lang lukketid i dagslys også, men det kunne jeg ikke få, da de ikke solgte det i den størrelse jeg gerne ville have det i. Istedet købte jeg et polariserende filter, så jeg nu bedre kan styre farverne på billederne. Det begynder at tage form - men det næste skridt, er dog stadigvæk at købe en 85mm F1.2 L linse fra Canon, den koster hvertfald 10.000 kroner, men mon ikke jeg får sparet op til den en dag. Så skal i nemlig se billeder! Udover filtret, så gik jeg også købt en fjernbetjening, så jeg kan tage billeder uden at røre ved kameraet, det er meget praktisk når jeg skal tage de her aften billeder med lang lukketid, så slipper man for at det bliver rystet.


Valget som i helt sikkert ikke har kunnet undgå at se, så vandt Donald Trump præsidentvalget i tirsdags. Jeg er sådan set fløjtende ligeglad med hvem der er præsident, men det lader ikke til at mine venner på facebook er. Jeg vil lade dem om det, uanset hvordan man vender og drejer det, så har han altså vundet valget på redelig vis. Og bare rolig, jeg frygter ikke for at der udbryder borgerkrig. Tværtimod, Jeg tror Massechusetts (og derved Boston), hvilket meget i sig selv - hvilket er rart, og passer mig fint!


Nå - tilbage til arbejdet! Kan i have det godt, jeg har det fantastisk!
Kram og kys: Rasmus


Nattebillede fra broen der går over Charles River. Lang lukketid.
Nattebillede fra broen der går over Charles River. Lang lukketid.
Hancock Tower og Boston Back Bay. Taget fra Cambridge Siden. Det var ikke dette højhus vi var oppe i.
Hancock Tower og Boston Back Bay. Taget fra Cambridge Siden. Det var ikke dette højhus vi var oppe i.
Dagen hvor jeg gik til CambridgeSide Plaza for at købe filtret til kameraet. Se lige hvordan farverne er pæne, og spejler sig i vandet. Mere af det tak!
Dagen hvor jeg gik til CambridgeSide Plaza for at købe filtret til kameraet. Se lige hvordan farverne er pæne, og spejler sig i vandet. Mere af det tak!