Ikke alting er større i USA.

Så har jeg snart været i USA i en uge - så langt, så godt! Nu er der 4 måneder og 3 uger til at jeg vender næsen hjemad, hvis man ser bort fra min sviptur i julen - men den er så kort, at jeg ikke engang når at vende min døgnrytme, så den tæller ikke.

Igår var jeg til frokost med Mario (og hans kone Oksana), på universitetets Faculty Club, intet mindre. Den ligger på 6. etage af deres administrationsbygning. Hele etagen, er i øvrigt dedikeret til tidligere studerende på universitetet. Som Mario sagde, det er her de tager dem hen, når de skal have nogle penge ud af dem. For det er hele humlen ved de Amerikanske universiteter, det er penge maskiner.

I Fakultets klubben kunne man vælge ud fra et menukort, eller man kunne tage buffet. Jeg syntes buffeten så ganske god ud, så den gik jeg ombord i. Der var alt fra Lasagne til Dampet fisk, så der var rigeligt at vælge imellem. Desserten skulle og bestilles fra deres dessert menu, hvor jeg fik en "Apple Crisp med Vanilje is" - det eneste der var at sige om den, var at der var nok. Jeg tror der var ligeså meget dessert, som der var hovedret. På turen tilbage til kontoret kom vi til at snakke om hvad det kostede at studere i USA. På Northeastern, koster ét års studier, 30.000 dollars, og så skal du lægge 20.000 dollars fra, til husleje og leveomkostninger. Alt i alt, så giver man 50.000 dollars årligt, for at gå på universitetet. De penge kan man selvfølgelig låne, men se at komme fra universitetet, efter 3 år, med en gæld på omkring en million danske kroner, man så kunne begynde at arbejde af på. Dog skal det siges at lønningerne for folk med universitets uddannelser herovre, er ganske fornuftige at se på. For sjov slog jeg et job op (jeg ville syntes var interessant), og der var lønnen 150.000 dollars, årligt. Det kan være jeg skal sige det til næste lønforhandling...

Resten af dagen gik med et "gruppemøde" mellem alle dem jeg delte kontor med, og så gik turen hjemover. Dem jeg deler kontor med, arbejder med det samme som mig, bare fra en anden angrebsvinkel, hvor de bruger det til at finde ud af om folk går den forkerte vej i lufthavnen. Det er faktisk ret spændende. De kan bruge det til at detektere mønstre i hvilken vej folk bevæger sig. Det er ret fedt! I hele afdelingen, vil jeg tro vi er 15 mennesker, hvoraf halvdelen er fra Kina. Det sagde Mario i øvrigt også, der er næsten ingen amerikanere der tager en Ph.D., og der var endnu færre der læste til ingeniører. Langt størstedelen af amerikanerne vælger at læsse Jura eller uddanner sig til at arbejde for sundhedsvæsenet - for det er der langt flere penge i. Det er lidt spøjst, men vi har samme problematik i Danmark.

I øvrigt nævnte han, at størstedelen af de ingeniører der var ansat i amerikanske virksomheder, var fra udlandet (hvoraf Kina og Indien, klart vejede tungest).

Jeg havde besluttet mig for at lave aftensmad, sådan ordentligt, da jeg efterhånden syntes det var på tide. Jeg havde egentlig tænkt at lave lasagne, men der mangler et fad der er stort nok, så det blev til en lasagnette (tror jeg det hedder) istedet, med salat til. Tanken var egentlig at jeg gerne ville tabe mig mens jeg var i USA. Og ja - du tænker sikkert at det er umuligt at gøre i et land hvor sodavand er billigere end postevand, men jeg tror det kan lade sig gøre. I weekenden skal jeg have fat i et par løbesko, og så skal foden ellers i gang. Jeg vil enormt gerne om jeg kan løbe 5 kilometer når jeg kommer hjem engang. Det har jeg sat mig som mål. Så det holder jeg jer i øvrigt opdateret på!

Det med at alt er større i USA er i øvrigt ikke helt rigtigt! De gryder der er i lejligheden, er hvertfald mikroskopiske. Men hvorom alting er, så smagte maden fantastisk - og jeg tror jeg som den eneste i Boston igår, spiste hjemmelavet mad!


Billeder:

img_20161103_182847
Den mindste af gryderne.. Jeg har set kaffekopper der var større!
img_0383
Aftensmaden - billeder er i øvrigt taget med mit kamera, det er derfor det ser så pisse skarpt ud!
img_20161103_082831_1-1
Mit skrivebord! Eller "cubicle" hedder det vel på amerikansk.