Første "rigtige" dag på Northeastern.

Igår skrev jeg ikke noget - primært fordi jeg ikke havde noget at skrive! Men jeg vælger nu alligevel at skrive lidt i dag.

Jeg havde igår min første "rigtige" dag på Northeastern, hvor jeg ikke skulle lave hverken papirarbejde, eller til et eller andet informationsmøde omkring mit visum. Dagen startede som de andre, men da jeg kom ud af døren, var vejret markant anderledes end det plejer at være. Det var så varmt, at man nok egentlig burde have haft shorts på. Det var lidt mærkeligt, når der dagen forinden kun var 3 graders varme. Deres temperatur skala, måler i øvrigt i Fahrenheit. En skala der ikke har noget som helst fysisk bundet op på sig.

Historien går, at en mand engang tænkte "puha, her er godt nok koldt", og satte det som 0 grader og så en dag hvor han syntes det virkelig var varmt, satte han som 100 grader. Det virker lidt fjollet når man tænker over det. Når der er 32 grader Fahrenheit, så er der 0 grader Celsius (som er det vi måler i i Europa). Det skal man lige vænne sig til, men amerikanerne er jo vokset op i det, så de syntes nok det giver mening.

Jeg tog på universitetet, og fik faktisk nået en del, blandt andet fik jeg lavet nedenstående:

Snippet fra mit skrivebord.
Snippet fra mit skrivebord.

Det er et udsnit fra mit skrivebord med det stykke kode jeg fik lavet. Kort fortalt, så udregner det en moment-matrice (er tanken hvertfald). Et moment er et udtryk der bliver brugt i matematik, og er ikke som dem vi forstår fra fysik. Man kan regne flere forskellige momenter, og det første moment er værdien selv, det næste er gennemsnittet for værdien, og så variansen for værdien, så "skævheden" af værdien, "kurtosen" for værdien (den beskriver hvor tung værdien er - omtrent), og så vokser de ellers deropad. Det smarte ved at regne sådan en matrice, er at man får flere informationer ud af tallet, end bare tallet selv. En analogi (der ikke er den samme), kan eksempelvis være når du kører i bil.

Bilens position er en værdi, hastighed er en værdi (som er din positionsændring over tid) eller acceleration er en værdi (ændringen af hastighed over tid). I øvrigt hedder ændringen af acceleration over tid jerk, og de næste i rækken er snap, crackle og pop. Det begynder måske at være lidt abstrakt at tale om, fordi man ikke direkte kan forholde sig til det, men til eksempel, så vil du oftest minimere din acceleration i en bil, fordi det slider mindre på motoren.

På samme måde, kan man analyserer hvordan et tal forholder sig til et andet tal, ved at analysere alle de her ting over tid. Og det er egentlig målet. Det store problem, er nu at matricen jeg beregner (den der hedder momentOutput), er singulær. At en matrice er singulær betyder, på godt jysk, at den er unik. Det problem jeg sidder og bakser med, er at udregne den "inverse" af den. Problemet er at man ikke kan beregne en invers af en singulær matrice. Men man kan beregne en matrice der minder om det, og det skal jeg så lige have løst.. Mon ikke det kommer lige pludseligt.

I dag (3. November), har Mario inviteret mig på frokost, og så skal vi have styr på at jeg kan få mig et adgangskort til bygningerne, så jeg kan komme ind og ud, hvis jeg pludselig skulle få lyst til at tage herned midt om natten.

Kan i holde jer muntre! Afhængigt af om jeg kommer ud og tage billeder i aften, så kan det være jeg skriver igen! Kys og kram.
/Rasmus