Jeg er kommet på internettet, i mere end én forstand!

Jeg sad i dag, lige og kiggede på den forskningsgruppe jeg sidder i sin hjemmeside, og gæt hvad! De har lagt et billede af mig op! Hvis du klikker her, så kan du se det! Det er ret sejt egentligt.

Jeg har så småt fået noget til at virke, og min vejleder i Danmark (Rafael), foreslår faktisk at vi skal publicere noget omkring det. Derudover, så har Mario sendt mig et paper de arbejder på, hvor de dog manglede nogle eksempler. Dem kan jeg sagtens hjælpe dem med! Så kan det ske at det også bliver en publikation. Det ville ikke være dårligt at have på CV'et.

Kort information om det jeg laver. I bund og grund, så går jeg ind og kigger på tætheden af en masse målepunkter, og så forholder jeg nye målinger til, om de passer til tætheden af de punkter vi i forevejen har. Hvis det ikke er tilfældet, så ved jeg at der er sket en fejl - og den kan man reagere på. Det smarte ved det hele er, at man bruger matricer. Og hvis man laver et sparsitetskort over matricerne, så kan man få nogle flotte figurerer frem. Jeg har vedhæftet en sådan figur. En blå plet betyder at det tal der står i matricen er forskelligt fra nul. Når de varierer over tid, kan de generere nogle fantastisk flotte mønstre.

img_20161201_132757

Nå, det må være nok for nu!

God weekend derude!
/Rasmus

Kortere, og flere opdateringer!

Jeg må hellere komme igang med at lave flere opdateringer, og så skrive lidt mindre!

Meget kort:  jeg bestilte i mandags et par sko fra Under Armour. De var på tilbud til $45 (rundet af), og var med fri fragt. Det er et par løbesko, med en rød front på. Modellen hedder vistnok Flow Twist, men det er underordnet. Jeg havde ikke lige set hvor de sendte dem fra, men de er åbenbart sendt fra et sted i Californien (jep, den Californien der ligger på den modsatte side af USA). Jeg har løbende modtaget information om hvor skoene nu var landet, og jeg har nedeunder plottet det ind på et kort. effektivusa

Kort sagt, så har mine sko på 4 dage bevæget sig 2640 miles. Om det er med lastbil, tog, fly eller hvad, skal jeg ikke kunne sige. Men umiddelbart tænker jeg, at fragten koster mere end de sko jeg nu engang har købt. Når engang de lander, har de rejst 4800 kilometer. Hvis ud tegner en streg fra Danmark, og 4800 kilometer ned ad, så ender du et godt stykke på den anden side af den Nigerianske grænse.

Det er utroligt! Det er i øvrigt med fri retur hvis jeg ikke kan passe dem. Jeg håber nu at jeg kan - det er næsten at sløse med miljøet hvis de skal hele den lange vej tilbage igen. Og i Danmark skal det koste mig 8 kroner at sende et brev fra Aalborg til Sønderborg (med B-post) - og der er 305 kilometer. Der er et eller andet riv-ravende galt! Eller også har jeg bare været heldig!

God dag alle sammen!
/Rasmus